tisdag 23 augusti 2011

Tapetångest deluxe

Bild från http://mydeco.com/
Nu är vi nästan färdiga med att renovera vardagsrummet, och jag kan hitta fram till mitt loppisskåp tack och lov. Det var tidigare två rum, ett vardagsrum och ett separat matrum, men vi rev väggen mellan dessa och fick ett jätterum i stället. MEN det stora jobbet var då att måla papptaket som dessutom i ena rummet var i en härlig baby-bajsbrun nyans (tidigt 70-tal i ett nötskal). Papptak måste målas med oljebaserad färg, som är både dyr och hälsovådlig. Så, när vi efter ett helt års ångest satte i gång, så fick min stackars sambo göra det mesta jobbet själv eftersom jag befinner mig i en, ähm, fysiskt känslig period. Alltså, inget tungt arbete, absolut inga giftiga ångor, och inte ens byggöl. Suck.

Hur som helst så satte han mig på uppgiften att bestämma en tapet som vi ska ha som fondvägg bakom tvn (vi är inte så trendkänsliga att vi har fattat att det är totalt ute med fondväggar). Det första jag föreslog var min (och många andra retrobloggares) stora favorit, "Dandelion Clocks" från Sanderson. Men där blev det tvärnej. Ett par hundra tapeter senare var det fortfarande ingen som kändes rätt, väggen är ganska stor så det är tvunget med stormönstrat i någon form för att det inte ska se prickigt ut. Jag vill dessutom ha färg, sambon är mer förtjust i vitt, men jag börjar känna mig snöblind i mitt eget hem så där tänkte jag inte ge mig. Allt verkade hopplöst, ända tills min stora kärlek med förtvivlan i rösten frågar mig "Men vilken vill du ha? Vi tar den du vill ha, du får bestämma". Varpå jag visade honom "Dandelion Clocks" igen, och han säger: "Den är ju jättesnygg, den tar vi!" Yours truly fattade ingenting, men tre minuter senare hade han beställt den från Tapetorama. Så, ännu ett i-landsproblem löst, och vi har snart ett färdigt vardagsrum. Före- och efterbilder kommer senare, det är tre veckors leveranstid på tapeterna, men det kan jag stå ut med!

Lite lustigt, medan jag författade detta ser jag att Porslinsbloggen skrivit om just tapeter! Jag letade efter gamla tapeter med de är ju svindyra så det var inte ens att tänka på. Skriv på hans petition, om du också tycker att gamla tapeter borde tas upp i produktion igen!

söndag 14 augusti 2011

Länge sen sist!

Kafferepsporslinet!

Hoppsan, hoppsan. Jag hade tänkt att ta två veckors bloggledigt, men det blev lite längre än så. Det kom liksom en massa saker emellan hela tiden...jobb, kafferep, festivaler, loppisbesök, den internetlösa sommarstugan, renovering...just nu är det vardagsrummet som målas om och det är där inne som mitt loppisskåp befinner sig, så det blir så krångligt att fotografera grejer som är näst intill omöjliga att komma åt, såvida man inte är vig som en apa. Vilket jag inte är, speciellt inte nu ;)

Hur som helst så anordnade jag ett kafferep på Kristina-dagen, för att fira halva släktens namnsdag och för att jag fyllde år två dagar senare. Det var väldigt lyckat, men sju sorters kakor är ju ganska onödigt, i alla fall i dessa tider. Jag är inget kakmonster, och känner inte många såna heller. Tårtan gick åt direkt, men tänk att mandelkubben inte är hälften så populär som den borde vara! Jag uppskattar verkligen denna smuliga gubbklassiker, dock inte tio stycken åt gången, så det blev tyvärr att slänga efter ett par dagar då jag så klart glömde bort att jag har två stora frysboxar som går att använda. Nåja, jag har i alla fall Drömmar i matkällaren, det återstår att se hur länge de håller. Inte min favoritkaka precis.

Jag tänkte redovisa mina loppisfynd i senare inlägg, det har tyvärr inte blivit så många som jag hoppats på, många sommarloppisar har varit helt hopplöst urplockade. Hoppas ni andra haft bättre jaktlycka! Jag avslutar detta inlägg med en bild på en korvbar (det står faktiskt "korv-bar" på det lilla glaspartiet ovanför glasluckorna) som finns att köpa på en gårdsloppis i en by utanför Ånge. Faktiskt en riktigt bra loppis! Ägarinnan berättade att hon haft den ute på Blocket ett tag, många har hört av sig men det blir så dyr frakt så ingen har ännu slagit till. Jag tycker i alla fall att den är otroligt söt, hade jag varit korvätare så kanske...