söndag 20 mars 2011

Hur många vaser behöver man egentligen?


Tja, står det W Germany under vasen så kan jag numera inte hejda mig. Den stora gröna köpte jag på loppis för 11 år sedan. Den mindre blå fick jag av min syster i födelsedagspresent förra året, efter att vi råkat se den på pop boutique i Göteborg. Den blå-turkosa fyndade jag på tradera för 1 kr (men frakten var dyr) och den lilla beige-bruna hittade jag på loppis härom veckan. Det verkar vara så att har jag mer än en sak av något så måste jag fortsätta samla. Jag kan inte annars förklara varför jag kunnat leva i 10 år med endast en vas märkt "scheurich w germany" utan någon som helst önskan efter fler av samma sort, men så fort jag äger två eller mer av samma så måste jag bara ha en till.

Jaja, det är ju tur att de är billiga i alla fall.... :)

tisdag 8 mars 2011

Wirklich Liebling

Nu gillar jag inte bara loppisfynd, utan även smycken. Nya som gamla, men helst av allt ska de vara originella! Nu råkar jag ha det så väl förspänt att några av mina bästa vänner designar smycken under namnet Wirklich Liebling. När det kommer till smycken använder jag mest örhängen, men har nu även lyckats vänja mig vid uppfinningen halsband också. Det går framåt...kanske jag till och med kommer att börja använda ringar igen? Vem vet...här är i alla fall min samling av Wirklich Lieblings alster:



På bilden fattas mitt senaste tillskott i samlingen, ett halsband med bestick! Ett sånt kan man ju inte leva utan :)

måndag 7 mars 2011

Lite Garden och Gefyr


Tog en mycket kort men effektiv loppisrunda igår. Det blev bara två ställen, det första i en stor, kall och skitig lada med dammiga grejer och den andra i en liten, varm och mysig källarlokal med prydligt uppradade och tämligen odammiga pryttlar. På första stället blev det ett litet gult Gefyr-fat, en limmad Gunilla-kruka (som jag fick gratis mot löfte att jag skulle komma tillbaks och handla dubbelt så mycket nästa gång) och en liten ljusstake. På den mindre dammiga loppisen hittade jag ett Rörstrand-fat märkt "Garden" som jag inte lyckats hitta mycket info om (typiskt mig att bli förtjust i grejer som ingen vet nåt om) och en pastellblå Rörstrand-kopp med två fat. Allt detta för 100 pix, mycket bra skörd!

lördag 5 mars 2011

Frukost med 50-talet

Grävde fram ett par klassiska Femina från 50-talet till frukosten...gammal etnolog som jag är så älskar jag att studera min egen kultur. Både nutid och dåtid. Man kan lära av historien!



I-landsproblem från förr...

Hmmm...jag tror jag avstår. Måste jag ha livsmedel i håret så kan jag nog ordna det själv.

 
Vi som är lite händiga kan ju fixa ett trevligt köksgarnityr om vi har en stund över i helgen? Det känns ju så mycket roligare att slava i köket om man matchar inredningen!

Allt var inte bättre förr, men tidningsomslagen var definitivt snyggare...
Trevlig helg!