söndag 27 februari 2011

Söndagsrunda

I dag var det mildväder i norrland så vi bestämde oss för att ta en långpromenad och passa på att besöka några loppisar. Fyra timmar senare kom vi hem med två burkar (jag lider av en svår burkfetisch) och trötta ben. Vi hann också med en fika på supermysiga Svenssons Café, där jag blev lite småförtjust i deras fina gamla Stavangerflint-koppar. Norskt porslin har liksom gått mig förbi, tyvärr. Det finns antagligen en del att upptäcka även där.
 Jag har sett en mörkgrön variant av denna, men jag tyckte den här var snyggare. Speciellt fatet, men jag vet inte om fat och kopp egentligen hör ihop. Att dricka te ur den var i alla fall en mycket behaglig upplevelse!


Jag fortsatte eftermiddagen med att försöka få ordning på min stringhylla i köket, men det är väl en process som får ta tid. Tänk att det ser så fantastiskt snyggt ut på hyllorna i inredningstidningarnas hemma hos-reportage, men jag inser nu att det kanske legat en del tankeverksamhet bakom den "spontana" ordningen. Jag har massvis av fina saker att ställa på hyllor, men det ska ju se snyggt ut tillsammans också! Vilket lyxproblem...


Hurra, ett hyllplan klart....jag lider i alla fall inte brist på burkar. Kanske borde köra ett sillparty?

lördag 26 februari 2011

Vas eller ljus?

För två veckor sedan var jag och en kollega på loppis och snubblade (med ögonen naturligtvis) över dessa två, skönt gröna glasklumpar. Vi stod rätt länge och funderade över huruvida de var gräsliga eller fantastiska. Det blev inget köp då, men jag tänkte en del på klumparna veckan efter, så det var bara till att gå tillbaka och köpa dom. Vet fortfarande inte om det är meningen att man ska ha ljus eller blommor i dom, men ljus blir det inte för det såg inte klokt ut. Jag tycker nog att de får stå och vara fantastiska tillsammans, utan något i sig. Ja, jag bestämde mig alltså till slut för att de nog inte är så gräsliga trots allt...

torsdag 17 februari 2011

En semla på Siv

Här har vi Siv. Hon kommer från Rörstrand. Föddes mest troligt på 50-talet.
Jag ärvde henne av min farmor, tyvärr inte alla delar i servisen, och under åren har delar försvunnit i separationer, gått sönder och men även kompletterats genom Tradera (tack för det, älskar Tradera). Jag letar ständigt efter fler delar, men hon är svårflörtad, minst sagt. Jag hittar ingen information om henne på nätet heller, hon är med andra ord en ganska hemlighetsfull historia. Har du delar? Jag vill köpa!