måndag 26 september 2011

Färdig!


Ojoj, vardagsrummet är snart klart...jag trodde aldrig att den dagen skulle komma! Dags att sätta igång med resten, badrumsrenovering står näst på tur, tyvärr har jag konstaterat att det varken finns särskilt stort retroutbud inom badrumsinredning eller hantverkare som går att lita på. Vi är inne på tredje omgången av hantverkare som lovat komma förbi "nästa vecka" och se vad som behöver göras. Efter ett år väntar vi fortfarande. Hantverkare har långa veckor uppenbarligen...det börjar bli bråttom nu, jag har ingen lust att vara utan badrum med en liten bebis i huset.

Bortsett från det så traderar jag mest nu, vilket för det mesta innebär att jag lägger massvis av saker på minneslistan för att sedan glömma bort det. Jag tror att jag måste lägga om taktik...men jag tänkte ta en loppisrunda i helgen och nästa vecka, hoppas på stordåd då!

tisdag 20 september 2011

Bättre sent än aldrig

Verdura
Tänkte visa några av sommarens fynd, lyckades faktiskt ta några bilder med skruttkameran. Displayen har gått sönder så jag ser inte hur bilderna blir förrän jag laddar in dom i datorn, jag är imponerad över att de blev så pass bra som de blev! Jag har ju ingen aning om vad jag egentligen siktar på... ;)

Hittade en Verdura-tallrik på en byloppis, kunde inte motstå den till det priset (20 kr) även fast jag egentligen inte vet vad jag ska ha den till. Samlar inte på just den här, och den går inte ihop med de andra jag har, så antagligen får någon annan ärva den. Har en Verdura-smörask sen förut, men burkar/askar kan jag ha hur många som helst av, i alla färger. Det är en helt annan sak än tallrikar.

Köpte även ett par grogg-glas, 50-tal enligt loppisägarinnan, de kom från hennes barndomshem. Jag tycker det är trevligt med saker som har en historia, synd att hon bara hade tre. Men jag antar att just glas är något man ska vara tacksam över om något överlever längre än två år, i alla fall i mitt hem. Är en notorisk glasförstörare, jag är alldeles för hårdhänt när jag diskar :/

Ömtåliga glas, jag lovar att diska försiktigt...
 Jag blev också väldigt förtjust i den här hatten, väldigt Downton Abbey, den sitter ganska långt fram mot pannan och man blir automatiskt väldigt elegant i den. Tyckte jag när jag provade den, trots att jag hade på mig jeans och t-shirt och inte en tjusig dräkt (borde ha tänkt på att hitta en sån också förstås, men det får vänta tills min mag-inneboende hittat ut). Jag hoppas verkligen att någon bjuder mig på en extravagant tillställning snart så att jag får använda den.

Instant elegance

Vasen från norska Porsgrund är ett traderafynd, tror jag gav 35 kr för denna, alldeles för billigt egentligen. Så snyggt mönster!


Den här bilden blev tyvärr inte lika bra...
Ett annat loppisfynd från sommaren är detta fat (eller är det en skål?) från Upsala-Ekeby. Fem riksdaler, sjukt billigt. Den har dock några pyttesmå nagg, inget som jag stör mig på dock. Eftersom jag inte har kommit på vad jag ska ha den till så får den stå i skåpet och vänta på att jag ska komma på det.

Ikväll ska vi försöka tapetsera äntligen, jag hoppas jag vågar visa resultatet sen...bävar lite, mönsterpassning är inte min starka sida...

fredag 16 september 2011

Långa pauser och jakt på ny kamera...

Ja herregud, nu får jag skämmas! Livet hamnade som i vägen för det här med bloggandet. Och dessutom har jag ett annat problem – min kamera har gått sönder :( Så det är lite svårt att fota senaste fynden och alla roliga bloggutmaningar som cirkulerar. Jag har ingen större lust att rita av grejerna och scanna det på jobbet...tror nog inte att någon skulle vilja se det heller ;)

Ett fynd från i somras; En oval eldorado-skål av Wilhelm Kåge för Gustavsberg

Jag har i alla fall påbörjat broderandet som jag så stort skulle göra i somras, och tapeterna till vardagsrummet har anlänt – men de har inte kommit upp ännu. Konstigt, jag som trodde att det ingick i priset att de skulle klättra upp själva? Vi hoppas hinna tapetsera nästa helg åtminstone, och tills dess kanske jag äntligen hittat en kamera jag vill ha. För jag kan ju inte köpa vad som helst, men jag har inte råd med en systemkamera just nu så det blir något enklare. Tills vidare. Jag vägrar att fota med min iphone, den har verkligen ingen vidare kamera, så detta inlägg får i brist på aktuell bild, en bild från i somras som jag inte visat. Ett traderafynd! Det passar utmärkt som kakfat, bullfat, fruktfat och till all möjlig matuppläggning. Fast helst inte samtidigt...

Trevlig helg på er, jag ska försöka fixa en kamera i helgen så jag kan uppdatera bloggen lite mer frekvent...