onsdag 29 juni 2011

Gult, gult, gult...


I går hade jag siktet inställt på kaffekoppar till mitt kommande kafferep, men jag hittade inga som föll mig i smaken (inte tillräckligt gula antar jag) och därför hittade jag i stället två assietter från Upsala-Ekeby; Campanula och SOL. Med gul dekor...förstås. Jag köpte även en kaffekanna i gult, vet inte ursprung för den har ingen synlig stämpel. Den känns dock väldigt bekant?

Jag köpte även en helt nytillverkad tekanna på ett sånt där varuhus, det kändes jättekonstigt. Nytillverkad...dyrt...inga stämplar under?! Nog för att jag inte enbart inreder mitt hem med gamla prylar, men nu var det väldigt länge sedan jag köpte något nytillverkat. Jag försöker att ha som målsättning att mest handla second hand, dels för att jag föredrar ett personligt hem, och dels för att jag försöker att tänka miljövänligt. Det känns lite bättre att leva ut konsumtionslustan på loppisar ;)

I går kom även Hus & Hem Retro ut i butikerna, mycket rolig läsning och speciellt kul att se några av mina favoritbloggare i tidningen!

måndag 27 juni 2011

Bloggutmaning: To do-list

Bild från vitra.com


Charlotte med bloggen loppelaekkerier har vidarebefodrat en bloggutmaning till mig, en to do-list med små och stora göromål som inom överskådlig framtid (frivillig tidsrymd hoppas jag) ska avklaras. Just nu känns det som att jag har femton händer i lika många kakburkar (eller åtminstone målarburkar) så det vore ju bra om jag kunde koncentrera mig på en sak i taget. Den här listan har jag reviderat kraftigt eftersom den skulle bli alldeles för lång annars och det är ju aldrig bra ;)

Ok, here it goes:


*Lära mig att brodera (igen)

*Renovera färdigt i hall och vardagsrum (en alldeles egen to do-list)

*Sätta upp en gammal stringhylla och min hang-it-all som stått i en garderob i över ett år i väntan på placering…

*Ha kafferep i stället för födelsedagsfest

*Baka till ovannämnda kafferep

*Lägga ut saker på tradera (egentligen är det min sambo som tvingar mig, men han har antagligen rätt i att skåpen börjar bli för trånga)

*Måla den där tavlan jag har haft i huvudet i ett halvårs tid

*Sy kuddar

*Gå på auktion i sommar

*Gjuta i betong


*Prova på golf (jag har lovat, förstår inte varför)

*Köpa växter till vardagsrummet

*Köpa en ny systemkamera

*Lära mig allt om kameran när jag väl har köpt den


*Sätta i gång med badrumsrenoveringen

*Lära mig att äta broccoli och faktiskt njuta av det

Listan kan ju blir sååå mycket längre, men jag nöjer mig med den här korta versionen så länge...måste ju hinna checka av också! Så, jag skickar denna bloggutmaning vidare till alla som vill ta den, jag tycker det finns så många bra retrobloggar så hur ska jag kunna välja ut någon särskild? Det vore i alla fall roligt att se vad ni andra har för projekt på gång!

torsdag 23 juni 2011

Ärvda och loppisfyndade glas

Mystiska men vackra från G.P.I. AB Kosta
Oj vilken trög loppisvecka det varit! Var på en frikyrklig loppis i tisdags och hittade småkrafs, men inget "fyndigt". Och jösses vad folk det var där! Annars brukar jag fynda varje gång jag är där, men nu var det verkligen urplockat. Så jag har i stället tröstat mig med två after work den här veckan, samt att rota lite bland grejerna som jag redan har. Jag har försökt att hitta information om de här glasen som vi fick med huset; de är märkta med "G.P.I. AB Kosta", tillverkade på 60-talet (enligt svärfars fru som köpte dem direkt från fabriken). Men det skulle vara roligt att veta vem som designat dem. Vad står G.P.I. för? Hittar inget på nätet, så jag får väl vara old school och leta information i böckernas värld. Jag kan inte mycket om glas, jag har mest bara köpt udda dricksglas på loppisar utan att riktigt reflektera var de egentligen kommer ifrån. Men man lär så länge man lever...

Den här fantastiska shakern hittade jag i källaren förra sommaren

Loppisfyndade likörglas
Förra sommaren hittade jag en shaker i glas och nysilver i en kartong i källaren, och det var kärlek vid första ögonkastet! Jag tycker dock att den förtjänar bättre cocktailglas än de jag köpt på det stora möbelvaruhuset, men jag har hittills inte hittat några samtida glas som matchar. Trägen vinner sägs det ju, så de dyker nog upp till slut :)


I morgon är det dags för en mindre släktträff i sommarstugan, så jag önskar er en trevlig midsommar och hoppas att nästa vecka blir full av lyckade loppisbesök!

måndag 20 juni 2011

Ölandsfynd och söndagsplock



Äntligen hemma efter 200 mil på vägarna! Men roligt var det, tyvärr hann vi inte stanna på någon loppis varken på vägen ner eller upp. Vi hade faktiskt tid på hemvägen, men det var liksom ingen som behagade ha öppet då. På Öland besökte jag Coola Loppan i Färjestaden, där jag hittade den här fina vasen signerad Tilgmans JE (eller står det SE?). Den har dock några nagg, men inget som stör. Jag gillar verkligen den sura tjejen ;)

En Upsala-Ekebykruka blev det också...
Kakdags!
Någon som känner igen den här?
I går hann jag faktiskt smita in på en loppis strax innan de stängde och hittade en "Husmoderns nya handböcker - Alla sorters kakor" (borde den inte vara väldigt tjock om det verkligen är ALLA sorters kakor??), så nu blir det kakbak i sommar! Eller nja, knappast, med tanke på att jag aldrig äter upp det jag mot förmodan bakar. Men det får väl bli till kafferepet då. Jag hittade även ett udda kaffefat (chockerande, jag vet) som jag gärna skulle vilja se den tillhörande koppen till, för jag tycker att fatet är riktigt fint. Det står tyvärr inget namn under, bara "Upsala-Ekeby Gefle". Någon som känner igen det?

Nu siktar jag på att loppa varje dag ända till midsommar, för då ska jag ut på landet och bli myggbiten i glada vänners lag!

tisdag 14 juni 2011

Loppisabstinensen stillad...en stund

Efter jobbet i går skulle jag och sambon ta en snabb sväng ner på stan för att köpa ett grattiskort, men inte kunde jag "bara" köpa ett kort när det fanns en loppis som väntade på mig! Resultatet av besöket ser ni ovan; ett litet fat (askkopp?) från Upsala-Ekeby, en "pärlan"-liknande ljuslykta som ska få bo i stugan och så en "Bambu"-vas i blå nyans. Den sistnämnda blev jag barnsligt lycklig över, det var precis vad som behövdes till min samling av rökfärgade vaser!

Samlingen växer...

När jag kom hem från Kreta hade jag ett paket som väntade på att hämtas ut, det var två gula Casino-assietter från Rörstrand som jag fyndat på Tradera. De kommer att passa bra till resten av mitt gula caféporslin som jag ämnar använda till kafferep i sommar ;)


Tidigt i morgon bitti packar vi in oss i bilen och drar ner till Kalmar och Öland, förhoppningsvis återvänder jag med några fynd i bagaget...ha en fortsatt bra vecka!

måndag 13 juni 2011

Tillbaks utan fynd...

Nej, jag hittade inga loppmarknader på Kreta. Men det fanns gott om fina stenar, så jag tog med mig några hem. Lite knasigt kanske, men jag gillar faktiskt stenar och de är gratis! Så istället för att jaga runt på loppisar strosade jag runt på olika stränder och stirrade på stenar (jag och de tyska tanterna). Det kombinerat med snorkling ger tydligen resultatet "plågsamt röd nacke", så nu har jag en riktigt snygg bonnbränna ;)

Jag hoppas dock på att hinna iväg och loppa lite i morgon, för på onsdag ska vi ta en roadtrip ner till Öland för att fira en student. Den lilla bilresan är bara på sisådär 100 mil, och jag misstänker att jag kommer att passera ett antal loppisar på vägen ner som jag inte har tid att gå in på. Däremot tänkte jag åka runt lite på Öland och i Kalmar, så är det någon som har tips på bra loppisar i området så tar jag tacksamt emot tips!

Ikväll ska jag ägna mig åt att läsa alla blogginlägg jag missat när jag varit borta...det ska bli supernajs :)