tisdag 14 juni 2011

Loppisabstinensen stillad...en stund

Efter jobbet i går skulle jag och sambon ta en snabb sväng ner på stan för att köpa ett grattiskort, men inte kunde jag "bara" köpa ett kort när det fanns en loppis som väntade på mig! Resultatet av besöket ser ni ovan; ett litet fat (askkopp?) från Upsala-Ekeby, en "pärlan"-liknande ljuslykta som ska få bo i stugan och så en "Bambu"-vas i blå nyans. Den sistnämnda blev jag barnsligt lycklig över, det var precis vad som behövdes till min samling av rökfärgade vaser!

Samlingen växer...

När jag kom hem från Kreta hade jag ett paket som väntade på att hämtas ut, det var två gula Casino-assietter från Rörstrand som jag fyndat på Tradera. De kommer att passa bra till resten av mitt gula caféporslin som jag ämnar använda till kafferep i sommar ;)


Tidigt i morgon bitti packar vi in oss i bilen och drar ner till Kalmar och Öland, förhoppningsvis återvänder jag med några fynd i bagaget...ha en fortsatt bra vecka!

5 kommentarer:

 1. Superfina vaser och vackra former och nyanser som gör sig bra ihop.

  SvaraRadera
 2. Ja, fin samling. Själv har jag knappt plats längre på skåpet, det blir inte snyggt att ha det så, så jag ska rensa bort lite tror jag...

  Om du vill ha lite koll på vilka vaser som är Åseda eller ej så kan du kolla in i Facebookgruppen Åseda-glas, där ar vi lagt upp en massa fint och där finns mer modellbeteckningar och sånt som beskrivningar och kommentarer. https://www.facebook.com/profile.php?id=100000208266843#!/group.php?gid=146973715336319

  SvaraRadera
 3. Jättefina vaser och den lilla askkoppen likaså.

  SvaraRadera
 4. Tack ska ni ha!

  Och tack för tipset om Facebookgruppen, ska genast kika in där! :)

  SvaraRadera