torsdag 9 augusti 2012

Finskt, tyskt och mittemellanSom ni märker så skriver jag inte ofta, men det blir desto längre inlägg när jag väl skriver. Jag lägger mer tid på att gå på loppisar än att blogga, och det är ju tur, det hade varit värre om det var tvärtom (hehe). Nu låter det som att jag springer runt och fyndar varje dag, men det stämmer förstås inte, det tänkte jag ägna mig åt när jag går i pension (fast då är jag säkert jätteless på det här och är backpacker i sydamerika eller nåt liknande).

Hur som helst, tänkte bjuda på en liten bildkavalkad från min senaste räd, samt ett par traderafynd jag inte visat upp tidigare. Ovan är några fynd från Nyströms Antik & Begagnat i Bräcke, mycket bra ställe som dessutom hade 30% rabatt på allt då de vill ha plats för nya grejer. Åh, jag gillar verkligen ställen med omsättning av prylar! Är inte bortskämd med det i min lilla stad precis. Ovan ser ni tre glas (ISI?) och ishink (har undvikit ishinkar förut men nu var det väl dags), ett litet vinrött ytterfoder och en Arabia Pomona-burk som var lite naggad tyvärr men väldigt billig.


Från 1969 om man får tro märkningen.
Jag hittade även en lampfot i porslin från Thomas Germany som jag inte kunde låta bli. Det var en så där "öööööh"-grej. Det vill säga, jag stirrade ganska länge på den och försökte komma underfund med om den var ful eller snygg. Oavsett var jag tvungen att köpa den. När jag var in på samma ställe ett par dagar senare hittade jag ett fat med samma dekor och jag kände att det verkligen skrek efter att få komma hem till sin kompis, så jag var tvungen att köpa den också. Jag är så barmhärtig. Nu måste jag alltså hitta en passande lampskärm, vet inte riktigt hur någon skärm kan göra lampfoten rättvisa?


Två dukar blev det också; en lång jullöpare och en påsklöpare, båda av mycket smal modell.
Min fantastiske sambo upptäckte ännu en Bräcke-loppis åt mig (förstår inte hur han orkar med att agera chaufför/barnvakt hela tiden) och där hittade jag en sockerskål ur Arabias Kosmos-serie, ännu något jag försöker låta bli att samla på. Jag har ju liksom råkat köpa några delar på sistone...

Fyndat på loppis......och på Tradera.
Det började med tekoppen, sen var jag ju tvungen att buda på några äggkoppar också eftersom de är så söta. Men nu får det nog räcka, även om tekannan, assietterna och uppläggningsfaten i samma serie är väldigt fina. Önskar att jag kunde ta mig tid att lägga ut saker på tradera i stället för att köpa, det börjar bli trångt i skåpen. Eller så öppnar jag en egen loppis...

Ses snart igen!


6 kommentarer:

 1. Vika trevliga fynd! ISI-glasen säger jag bara "mums"till och fina jul/påskdukar!
  Jag vet hur det känns när utrymmet tryter och man står inför valet å kvalet att rensa ut lite,,,,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag skulle vilja ha orken att lägga ut på tradera men det är ju så mycket bök. Tur att jag har ett hus att gömma saker i så länge ;)

   Radera
 2. Visst är det ISI-glas! :) Och löparna var jättesöta!
  Det där med att hitta passande lampskärmar till gamla lampfötter är alltid lite knepigt, jag gav upp och köpte nytillverkade på Mio till de två jag har i sovrumsfönstret...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo precis, det är ju svårt att leta efter lämpliga lampskärmar när man inte riktigt vet vad man letar efter...gamla lampskärmar är ju dessutom ganska ofta ofräscha. Ska kolla efter nytillverkade som kan passa, så får väl ev loppisfyndade skärmar ses som en bonus ;)

   Radera
 3. Löparna är verkligen fina. De gillar jag.
  Det verkar som att många av oss redan har svårt att få plats hemma. Ändå verkar ingen färdig med sitt loppande :)

  SvaraRadera
 4. Har haft den gröna löparen men sålda den i vintras. ISI glasen är fina!

  SvaraRadera