tisdag 31 juli 2012

Veckans shoppingtur

Gamla lanthandeln i Borgsjöbyn, numera en loppis.

Två kaffefat, en okänd och en Teve (Upsala-Ekeby), en gammal sirapsburk, en karaff av okänt ursprung, en Finel-kaffepanna, åtta snapsglas från iittala.

Finelkannan igen, och fem coasters från IRA Denmark.

Fler Staffordshire-muggar och ett till grytunderlägg.

Loppade en stringhylla och fick en gratis! Lite olja på hyllplanen och de blev lite fräschare...
Tre fanett T65 pinnstolar för 4o kr styck...bra deal.
Min första Prisma R, hurra! Tyvärr utan fat... koppen till höger med fantastisk dekor var även den helt ensam och fatlös. Kan det vara en Gefle?
...och så var jag på designmarknad i lördags och kom hem med en rosring i tovad ull!
Födelsedagspresent :)

Vilken vecka! Firade min födelsedag med att shoppa loss på borgsjöbygdens loppisar, fast i ärlighetens namn så var de inte så många. Var in på Erikshjälpen i Ånge och hittade äntligen en Prisma-kopp, som jag har letat! Tyvärr var den utan fat och hade en liten skada på dekoren (en "prisma" är utsmetad), men för 6 kr kan man väl inte begära för mycket. Köpte även en omärkt liten kaffekopp med blå dekor, två staffordshire-muggar (kunde inte låta bli, ska försöka att inte samla men det är ju så lätt hänt) och ett till grytunderlägg (har bara ett tiotal redan, suck). På en gårdsloppis hittade vi en gammal sirapsburk, ett udda kaffefat (ett måste) och en flaska St Eriks VM-öl från 1958 (tom kanske jag ska tillägga).

I Borgsjöbyn finns en nyöppnad loppis i gamla lanthandeln, vilket är extra roligt för min sambo eftersom hans mormor och morfar bodde i och drev lanthandeln i huset. Det har stått obebott i många år och lägenheten ovanpå är i ruskigt dåligt skick, men han fick ändå gå upp och titta. Hans mammas gamla stringhylla hängde kvar så han ringde husets nuvarande ägare och frågade om han fick köpa den, och det fick han! Eller snarare, han fick den alldeles gratis. Den var inte i så bra skick, men efter lite försiktigt slipande och en hel massa oljande så ser den helt ok ut. Så nu ska farmors gamla hylla få hänga i lillens rum. Hur som helst så köpte vi en hel massa prylar där, bland annat tre fanett T65-stolar i bra skick för 40 kr styck. De är numera i köket, vilket har fått mig att inse att vi måste hitta ett köksbord och gärna en kökssoffa i samma stil. Ja man blir ju aldrig nöjd...

Min sambo var in på samma loppis ett par veckor tidigare och köpte födelsedagspresent till mig; två koppar Spisa Ribb (och ett extra tefat) för 200 kr. Det var så bra pris att han var tvungen att berätta för mig vad han gav för det ;)

Är väldigt nöjd med min vecka måste jag säga!

10 kommentarer:

 1. Vad roligt att hans mammas gamla stringhylla hängde kvar, och att ni kunde ta över den! Superspännande fynd i övrigt också minsann!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är ju extra roligt att just den hyllan hängde i hennes tonårsrum och nu går den i arv till barnbarnet :)

   Radera
 2. OJ oj så mycket snyggt!! Stolarna var ju ett kap!

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra koppar och karaffen i glas underbar.

  SvaraRadera
 4. Så mycket fina saker på en och samma gång. Karaffen var riktigt snygg, stilren!

  SvaraRadera
 5. Härligt! Riktiga fynd! Jag köpte fyra likadana Fanett för ungefär samma pris för några månader sen, verkligen bra pris!

  Kolla med Ljuva 50-tal om hon har nåt extra fat till Prisma, jag vet att hon har många koppar i alla fall.

  Koppen med den blå dekoren är en namnlös Gefle-dekor i modell EF. Fatet ska vara blått. Ska kolla om jag har några såna kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har ett fat till övers så är jag spekulant! Har en hel massa udda fat och koppar men inga passar ihop...ska kolla med Ljuva 50-tal om Prismafat, tack för tipset! :)

   Radera
 6. Ahhhh jag har fått konkurrens om Prisma ;) Jag kan ha ett extra fat men är inte helt 100. Vill ha kvar ettor reserv men kanske har jag ett över ändå. Påminn mig nästa vecka så ska jag kolla. Åker till Visby snart så hinner inte nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nädå ingen fara ;) Jag vill helst bara ha en kopp av varje, eller kanske två...så det här blir nog min enda! Om du har ett fat över så köper jag gärna, får påminna dig nästa vecka :)

   Radera
 7. Grattis i efterskott - du firade ordentligt med en massa bra fynd ser jag! :) Historien bakom stringhyllan gör ju att det inte spelar någon roll om den har lite skavanker, det är ju helt underbart att ni fick tillbaka den till familjen igen.

  SvaraRadera