onsdag 25 juli 2012

GårdagensIgår fick jag en stunds ledigt från hemmafrulivet och åkte ut på en liten loppisrunda. Det var mycket välbehövligt efter att ha varit ensam med två kinkiga barn i en vecka!
På "Morfars loppis" hittade jag en Gefletallrik med dekoren Majlis, samt ett kryddställ i teak. Denne morfar berättade att det var ganska urplockat just nu eftersom han haft öppet sen i juni, och tyvärr verkar det vara det mest överallt. Det har varit trögloppat på sistone, det märks att norskarna har en förkärlek för jämtländska loppisar. Vilket påminner mig om att jag borde åka över gränsen och kolla upp grannlandets utbud nån gång framöver...

Åkte sedan in på några gårdsloppisar men det var inget av intresse för min del. Vi tittade även in på antikt & begagnat i Brunflo (borde byta namn till dyrt & skitigt) där vi gick omkring och fick skrattkramper av prissättningen. Gjorde dessutom misstaget att lyfta på locket till en emaljkastrull och insåg att den var odiskad...mums. Rester från en middag ingår i priset, kanske därför det är så dyrt? Mitt i allt detta dyra och skitiga uppenbarade sig helt plötsligt en picknickskål för 60 kr. Det stämde liksom inte, fula och naggade koppar för flera hundra och sen det här? Det var visserligen en stor flisa borta på ena sidan utanpå, men i övrigt var den jättefin. Så jag slog till, tänker använda den som fruktskål :)

Picknickskål/omelettform (till höger), den vänstra hade jag sen förut.


Lite senare på dagen tittade jag in på "min" kvartersloppis och hittade en grön staffordshire-mugg och ett gäng sillgafflar. I detta hem är det konstant brist på sillgafflar, hoppas jag botat det lyxproblemet nu.

I morgon ska jag fira min födelsedag med några fler loppisbesök, på återseende inom kort! :)


2 kommentarer:

 1. Gillar den där staffordshire-muggen. Jag övernattade nyligen på Trollbo vandrarhem i Orbaden utanför Bollnäs och då fanns ett gäng sådana i köket.

  Picknickskålen var ju ett fynd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den passar perfekt till kvällsteet :) Hoppas vandrarhemmet får behålla sina muggar i framtiden, tror att fler och fler får upp ögonen för de här gamla klassikerna ;)

   Radera