söndag 15 juli 2012

Roadtrip Härnösand och tillbaka

Trätema blev det på Erikshjälpen i Härnösand. Träbricka från Silva, springbocksliknande djur av okänt ursprung samt ett  käckt grytunderlägg.
Plötsligt händer det! Jag hinner både loppa och blogga, allt inom en vecka. Undrens tid är inte förbi! Vi hälsade på svärmor i Härnösand förra veckan och naturligtvis ville jag passa på att undersöka traktens utbud av loppisar. Ivrigt påhejad av sambon (som gått i någon slags glädjeyra för att han ska få fiska lax i en vecka och därför ställt upp på ungefär vad som helst av tacksamhet) tittade jag in på ett par ställen både där och på vägen hem. Var dock under tidspress mest hela tiden då lillen inte gillar att bilen står stilla för länge...

På HK(?) second hand hittade jag en liten påskduk och en grön urna från Bo Fajans.
För att inte resan skulle bli så jobbig för den yngsta familjemedlemmen sov vi över i sommarstugan som ligger mittemellan hemma och Härnösand. I samma by har det öppnat en gårdsloppis, så där blev det ett omärkt ytterfoder, en gammal saftflaska och två fat för den nätta summan 20 kr. Faten ska visst vara från Rörstrand, men de är inte märkta. Sjukt snygga blomfat blir de i alla fall!

På Näset utanför Ånge hittade jag dessa...

...och i Bräcke blev det två små ytterfoder från Upsala Ekeby.
Om ni någon gång kör igenom Bräcke så kan jag rekommendera Antikt & Loppis (tror jag det heter) som ligger mitt i samhället (går inte att missa när man kör igenom). Fantastiskt många prylar med blandade priser (skrattretande höga på en del och chockerande låga på andra). Garanterat fyndläge för den som har tid på sig...själv fick jag mer eller mindre rusa igenom stället men såg en hel del som jag gärna tagit med mig hem. Var även in på en loppis i Borgsjö men det ska jag göra ett inlägg om senare. 

Ha en fortsatt skön sommar och tack ni som uppmuntrat till fortsatt bloggande för även om jag har lite ont om tid så är det ju väldigt roligt!

6 kommentarer:

 1. Har också hittat krukor i sommar. Sämst har det varit med textila fynd.Men än är sommaren inte slut så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Textila fynd lyser med sin frånvaro även för mig, tycker mest det är urtvättade sängkläder från början av 1990-talet som finns att köpa...var är alla snygga 50- och 60-talsgardiner??

   Radera
  2. Exakt...var idag på en loppis i Västerbotten och de hade inga textilier. Frågade varför och fick till svar att det är för mycket jobb med det...att de måste tvätta och stryka...varpå jag svarade men det är väl kundens jobb, att tvätta och stryka! Konstigt med en loppis som inte säljer textil.

   Radera
 2. Åh duken! Har en med samma mönster men den är övervägande grön/gul. Den här lila varianten var tjusigare! Och UE-krukan Wasa (den till vänster) är så rackarns fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett just den här varianten av duken förut, men aldrig den grön/gula. Skulle vara kul att se den (ska gå igenom din blogg och se om jag hittar den ;) )

   Radera